Svet
12 ogledov

Predlog za "Organizacijo združenih ver"

Papež Frančišek EPA
Papež je včeraj v svoji zasebni avdienci sprejel nekdanjega izraelskega predsednika Shimona Peresa, ki verskemu voditelju predlaga ustanovitev nekakšne "Organizacije združenih ver".

"Dandanes je najpogostejši izgovor za vojno ravno vera. Soočamo se s stotinami, tisočinami terorističnih skupin, ki trdijo, da ubijajo v imenu boga," je izpostavil Shimon Peres v intervjuju za italijanski katoliški tednik Famiglia Cristiana.

"Da bi se borili proti takšnim gibanjem, imamo Organizacijo združenih narodov, politično institucijo brez orožja in brez prepričanja, ki je značilno za vere. Če vzamemo v ozir, da je OZN v zatonu, bi bila svetu gotovo bolj koristna Organizacija združenih ver, na čelu katere bi bil papež," je prepričan Peres, ki dodaja, da bi se na ta način bolj uspešno zoperstavili skrajnim organizacijam, ki ubijajo v imenu vere.

"Prvič v zgodovini je papež osebnost, ki ga spoštujejo pripadniki najrazličnejših religij, morda je celo edini svetovni vodja, ki uživa takšno spoštovanje," je pri tem dodal Peres.

Uradni Vatikan informacij o njunem srečanju ne daje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.