Prejšnji papež razrešil 400 duhovnikov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Statistični podatki kažejo, da je nekdanji papež Benedikt XVI zaradi zlorab otrok razrešil okoli 400 duhovnikov.
Oglej si celoten članek

Statistika za leti 2011 in 2012 kaže drastično povečanje razrešitev duhovnikov v primerjavi s prejšnjimi leti. Leta 2008 in 2009 je moralo, denimo, duhovniško obleko sleči "le" 171 duhovnikov. Ti podatki so navedeni v dokumentih, ki so pricurjali iz Vatikana in so del svežnja, ki so ga pripravili za zaslišanje pred Združenimi narodi.

Predstavniki Vatikana so pred vdema dnevoma v Ženevi stopili pred odbor Združenih narodov za pravice otrok, kjer odgovarjajo na vprašanja o množici primerov spolnih zlorab otrok, ki so jih zagrešili katoliški duhovniki. Odbor ZN je ob tem izpostavil, da bi morala katoliška cerkev pri tem vprašanju ravnati bolj transparentno in odmeriti primerne kazni.

Tiskovni predstavnik Vatikana, Federico Lombardi, je sprva zanikal navedbe o številu duhovnikov, ki naj bi jih razrešil papež Benedikt XVI, a je kasneje potrdil, da statistika drži.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:55 18. Januar 2014.

    Tudi ''božji'' ljudje odpuščajo zaradi krize.<br />Samo slovenska javna uprava zaposluje nove ljudi, ker jih očitno premalo za kvalitetno lenarjenje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.