Svet
26 ogledov

Prejšnji papež razrešil 400 duhovnikov

Papež Benedikt XVI., obisk, London, maša Žurnal24 main
Statistični podatki kažejo, da je nekdanji papež Benedikt XVI zaradi zlorab otrok razrešil okoli 400 duhovnikov.

Statistika za leti 2011 in 2012 kaže drastično povečanje razrešitev duhovnikov v primerjavi s prejšnjimi leti. Leta 2008 in 2009 je moralo, denimo, duhovniško obleko sleči "le" 171 duhovnikov. Ti podatki so navedeni v dokumentih, ki so pricurjali iz Vatikana in so del svežnja, ki so ga pripravili za zaslišanje pred Združenimi narodi.

Predstavniki Vatikana so pred vdema dnevoma v Ženevi stopili pred odbor Združenih narodov za pravice otrok, kjer odgovarjajo na vprašanja o množici primerov spolnih zlorab otrok, ki so jih zagrešili katoliški duhovniki. Odbor ZN je ob tem izpostavil, da bi morala katoliška cerkev pri tem vprašanju ravnati bolj transparentno in odmeriti primerne kazni.

Tiskovni predstavnik Vatikana, Federico Lombardi, je sprva zanikal navedbe o številu duhovnikov, ki naj bi jih razrešil papež Benedikt XVI, a je kasneje potrdil, da statistika drži.

Komentarjev 1
  • lukaz 13:55 18.januar 2014.

    Tudi ''božji'' ljudje odpuščajo zaradi krize.Samo slovenska javna uprava zaposluje nove ljudi, ker jih očitno premalo za kvalitetno lenarjenje in zajebavanje ljudi!!!