Prek spleta svetoval samomor

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto)
Nekdanjemu medicinskemu ˝bratu˝, ki je prek spleta dva internetna uporabnika napeljal k samomoru, grozi 15-letna zaporna kazen in 22.000 evrov denarne kazni.
Oglej si celoten članek

47-letni William Melchert-Dinkel je prek spletne svetovalnice k samomoru leta 2005 napeljlal 32-letnega Marka Drybrougha iz Velike Britanije in leta 2008 18-letno Kanadčanko Nadio Kajouji.

Melchert-Dinkel se je predstavljal kot medicinska sestra in spletnim uporabnikom svetoval, kako narediti samomor. Med potekom sojenja je priznal, da je za njegove nasvete zaprosilo ˝nekaj˝ ljudi.

Pravni strokovnjaki ob tem pravijo, da bo 47-letnika zelo težko kaznovati, saj več kot deset let star zakon ameriške zvezne države Minnesota takšne situacije ne opredeljuje.

Melchert-Dinkel namreč ni fizično pomagal k samomoru, ampak je le podajal tehnične nasvete. Poleg tega pa sta se samomora zgodila izven meja njegove države.

Oblasti v Minnesoti so sicer preiskavo primera začele marca leta 2008, ko jih je nek britanski aktivist obvestil, da nekdo prek spleta ljudem svetuje, da naj si vzamejo življenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.