Prekršil pravila. Spet!

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tokrat se je poklonil soprogi jordanskega kralja.
Oglej si celoten članek

Papež Frančišek je prekršil še eno vatikansko pravilo in se poklonil Raniji, soprogi jordanskega kralja Abdulaha II. Po pravilih, ki jih določa sveti sedež, se mora vsak gost v vatikanski palači pokloniti papežu in ne obratno.

Poklon jordanski kraljici sicer ni prvo papeževo nenavadno dejanje. Da bo svojeglav ter ne bo upošteval vseh varnostnih in drugih pravil, je nakazal že takoj ob nastopu papeške službe. Po maši v vatikanski cerkvi svete Ane je neobičajno za papeža zunaj cerkve pozdravil navzoče vernike, se z njimi rokoval in pogovarjal ter jih prosil, naj molijo zanj.

Presenetil je tudi z naslednjo potezo, ko je dostavo časopisov na svoj prejšnji naslov odjavil osebno po telefonu. Ker ne mara kulta osebnosti, je zahteval odstanitev kipa, po telefonu je poklical posiljeno žensko, in se fotografiral z najstniki.

Da ne mara luksuza, je nakazal s pozivom proti luksuznim avtomobilom, sam pa se je odrekel bivanju v Apostolski palači in se odločil, da bo raje živel skupaj s kardinali v vatikanski rezidenci za goste, domu svete Marte.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 20:50 9. September 2013.

    poklonil se je on ženskemu telesu...kar pozdravlja vsak človek!

  • 07:23 3. September 2013.

    Skromen človek, ki spregleda da je papež ....

  • 12:00 2. September 2013.

    Kot predhodnika; kapo dol. Samo imam občutek, da bo ostavljen, če bo še naprej kršil pravila, Bog ne daj kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.