Svet
18 ogledov

Prekršil pravila. Spet!

Žena jordanskega kralja Rania Reuters
Tokrat se je poklonil soprogi jordanskega kralja.

Papež Frančišek je prekršil še eno vatikansko pravilo in se poklonil Raniji, soprogi jordanskega kralja Abdulaha II. Po pravilih, ki jih določa sveti sedež, se mora vsak gost v vatikanski palači pokloniti papežu in ne obratno.

Poklon jordanski kraljici sicer ni prvo papeževo nenavadno dejanje. Da bo svojeglav ter ne bo upošteval vseh varnostnih in drugih pravil, je nakazal že takoj ob nastopu papeške službe. Po maši v vatikanski cerkvi svete Ane je neobičajno za papeža zunaj cerkve pozdravil navzoče vernike, se z njimi rokoval in pogovarjal ter jih prosil, naj molijo zanj.

Presenetil je tudi z naslednjo potezo, ko je dostavo časopisov na svoj prejšnji naslov odjavil osebno po telefonu. Ker ne mara kulta osebnosti, je zahteval odstanitev kipa, po telefonu je poklical posiljeno žensko, in se fotografiral z najstniki.

Da ne mara luksuza, je nakazal s pozivom proti luksuznim avtomobilom, sam pa se je odrekel bivanju v Apostolski palači in se odločil, da bo raje živel skupaj s kardinali v vatikanski rezidenci za goste, domu svete Marte.

 

Komentarjev 5
  • privat 20:50 09.september 2013.

    poklonil se je on ženskemu telesu...kar pozdravlja vsak človek!

  • Mr.Bean 07:23 03.september 2013.

    Skromen človek, ki spregleda da je papež ....

  • McBobo 12:00 02.september 2013.

    Kot predhodnika; kapo dol. Samo imam občutek, da bo ostavljen, če bo še naprej kršil pravila, Bog ne daj kot Ivek iz Negove.