Premier Cameron

Foto: Žurnal24 Brown je odhod napovedal ob podpori soproge. (Foto: Reuters)
Brown odstopil kot premier in kot predsednik stranke. Mandat za sestavo nove vlade kraljica podelila Davidu Cameronu.
Oglej si celoten članek

43-letni Cameron bo tako eden izmed najmlajših britanskih premierjev. Novi premier je kar takoj poprijel za delo. Po telefonu se je že pogovarjal z ameriškim predsednikom Barackom Obamo, ki ga je povabil na obisk v ZDA.

S tem je končana 13-letna vladavina laburistov. Cameron je napovedal, da namerava oblikovati koalicijsko vlado z liberalnimi demokrati Nicka Clegga.

Neuspešna pogajanja
Pogajanja o novi britanski vladi med laburisti in liberalnimi demokrati so propadla. Liberalci pogajanja nadaljujejo s konservativci. Neimenovan predstavnik Downing Streeta je za BBC že popoldne dejal, da pogovori, ki so jih laburisti in liberalni demokrati začeli v ponedeljek, ko je premier Brown napovedal, da bo odstopil s čela stranke, "ne bodo dosegli zaključka".

Edini dogovor v mestu
Po poročanju BBC-ja je visoki predstavnik liberalnih demokratov dejal, da je ponudba konservativcev Davida Camerona, ki so zmagali na parlamentarnih volitvah minuli teden, "edini dogovor v mestu".

Foto: Žurnal24 Predvolilno soo%C4%8Denje v veliki Britaniji: Brown, Cameron, Clegg

 

 

 

Posvetil se bo najljubši vlogi
Cameron bo tako na premierskem stolčku nasledil laburista Gordona Browna. Poslovil se je tudi od mesta predsednika stranke laburistov.

Ob slovesu od najbližjih sodelavcev je bil videti srečen. Poudaril je, da je užival v zanj drugi najpomembnejši vlogi, torej vlogi premierja. Zdaj pa je nastopil čas, da se posveti svojim najbližjim oziroma vlogi očeta in moža. Svojemu nasledniku je zaželel vse najboljše, nato pa se odpravil v Buckinghamsko palačo h kraljici.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.