Svet
17 ogledov

Premier Cameron

Brown je odhod napovedal ob podpori soproge. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Brown odstopil kot premier in kot predsednik stranke. Mandat za sestavo nove vlade kraljica podelila Davidu Cameronu.

43-letni Cameron bo tako eden izmed najmlajših britanskih premierjev. Novi premier je kar takoj poprijel za delo. Po telefonu se je že pogovarjal z ameriškim predsednikom Barackom Obamo, ki ga je povabil na obisk v ZDA.

S tem je končana 13-letna vladavina laburistov. Cameron je napovedal, da namerava oblikovati koalicijsko vlado z liberalnimi demokrati Nicka Clegga.

Neuspešna pogajanja
Pogajanja o novi britanski vladi med laburisti in liberalnimi demokrati so propadla. Liberalci pogajanja nadaljujejo s konservativci. Neimenovan predstavnik Downing Streeta je za BBC že popoldne dejal, da pogovori, ki so jih laburisti in liberalni demokrati začeli v ponedeljek, ko je premier Brown napovedal, da bo odstopil s čela stranke, "ne bodo dosegli zaključka".

Edini dogovor v mestu
Po poročanju BBC-ja je visoki predstavnik liberalnih demokratov dejal, da je ponudba konservativcev Davida Camerona, ki so zmagali na parlamentarnih volitvah minuli teden, "edini dogovor v mestu".

Predvolilno soo%C4%8Denje v veliki Britaniji: Brown, Cameron, Clegg | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

Posvetil se bo najljubši vlogi
Cameron bo tako na premierskem stolčku nasledil laburista Gordona Browna. Poslovil se je tudi od mesta predsednika stranke laburistov.

Ob slovesu od najbližjih sodelavcev je bil videti srečen. Poudaril je, da je užival v zanj drugi najpomembnejši vlogi, torej vlogi premierja. Zdaj pa je nastopil čas, da se posveti svojim najbližjim oziroma vlogi očeta in moža. Svojemu nasledniku je zaželel vse najboljše, nato pa se odpravil v Buckinghamsko palačo h kraljici.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.