Preobrat preiskave v primeru mlade avstrijske potapljačice

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Policija išče ključni dokaz.
Oglej si celoten članek

V preiskavi tragedije, v kateri je prejšnjo sredo umrla avstrijska potapljačica Verena Heinz, policijski potapljači prečesavajo morsko dno na območju nesreče.

Oče mlade Avstrijke Dieter Heinz vztrajno trdi, da sta se s hčerko potapljala največ 150 metrov stran od obale, medtem ko se je prvotno sporočilo policije glasilo, da je do nesreče prišlo 300 metrov od obale.

Lokacija nesreče je ključna v primeru tragedije, saj 25-letnik iz Zadra, ki je s čolnom naletel na potapljača, ne bi smel pluti bližje kot 300 metrov od obale.

Oče je v svoji izpovedi za Jutarnji list med drugim povedal, da je med reševanjem svoje hčerke odvrgel potapljaško utež, težko dva kilograma. Najdba slednje bi lahko predstavljala ključen dokaz v primeru tragedije.

Foto: družinski arhiv Verena Heinz

Kot je znano, oče je v svoji izpovedi poudaril, da ne želi uničiti življenja mladeniču iz Zadra, ki je povzročil nesrečo, čeprav je on uničil njegovo in življenje njegove hčerke, noče pa, da bi še kdajkoli v njegovem življenju upravljal s takšnim plovilom.

Uteži potapljači po zadnjih podatkih še niso našli, je pa predstavnik luške kapetanije potrdil, da jo iščejo.

Oče je med drugim povedal tudi, da sta s hčerko mesto njunega potapljanja označila z veliko rdečo bojo. Po pravilih morajo plovila takšne boje obpluti v oddaljenosti najmanj sto metrov. To se žal ni zgodilo, čoln je naletel naravnost na potapljača, kar je mlado potapljačico stalo življenja.

Foto: družinski arhiv Verena Heinz

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 05:55 2. Avgust 2019.

    Istražitelji u moru pronašli nogu mlade Austrijanke i uteg koji je bacio otac [ https://www.index.hr/vijesti/clanak/istrazitelji-u-moru-pronasli-nogu-mlade-austrijanke-i-uteg-koji-je-bacio-otac/2105730.aspx ]

  • vec
    00:43 2. Avgust 2019.

    Kakšna škoda, lepa in sposobna punca, se je utopila ker je nek lokalec malo hotel pokazat obali kaj zmore njegova …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.