Svet
26870 ogledov

Preobrat preiskave v primeru mlade avstrijske potapljačice

Vereni Heinz Facebook
Policija išče ključni dokaz.

V preiskavi tragedije, v kateri je prejšnjo sredo umrla avstrijska potapljačica Verena Heinz, policijski potapljači prečesavajo morsko dno na območju nesreče.

Oče mlade Avstrijke Dieter Heinz vztrajno trdi, da sta se s hčerko potapljala največ 150 metrov stran od obale, medtem ko se je prvotno sporočilo policije glasilo, da je do nesreče prišlo 300 metrov od obale.

Lokacija nesreče je ključna v primeru tragedije, saj 25-letnik iz Zadra, ki je s čolnom naletel na potapljača, ne bi smel pluti bližje kot 300 metrov od obale.

Oče je v svoji izpovedi za Jutarnji list med drugim povedal, da je med reševanjem svoje hčerke odvrgel potapljaško utež, težko dva kilograma. Najdba slednje bi lahko predstavljala ključen dokaz v primeru tragedije.

Verena Heinz | Avtor: družinski arhiv družinski arhiv

Kot je znano, oče je v svoji izpovedi poudaril, da ne želi uničiti življenja mladeniču iz Zadra, ki je povzročil nesrečo, čeprav je on uničil njegovo in življenje njegove hčerke, noče pa, da bi še kdajkoli v njegovem življenju upravljal s takšnim plovilom.

Uteži potapljači po zadnjih podatkih še niso našli, je pa predstavnik luške kapetanije potrdil, da jo iščejo.

Oče je med drugim povedal tudi, da sta s hčerko mesto njunega potapljanja označila z veliko rdečo bojo. Po pravilih morajo plovila takšne boje obpluti v oddaljenosti najmanj sto metrov. To se žal ni zgodilo, čoln je naletel naravnost na potapljača, kar je mlado potapljačico stalo življenja.

Verena Heinz | Avtor: družinski arhiv družinski arhiv

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • 0ced864ed9d976da79e4e975646e3dcf59a85b96 05:55 02.avgust 2019.

    Istražitelji u moru pronašli nogu mlade Austrijanke i uteg koji je bacio otac [ https://www.index.hr/vijesti/clanak/istrazitelji-u-moru-pronasli-nogu-mlade-austrijanke-i-uteg-koji-je-bacio-otac/2105730.aspx ]

  • Avatar vec
    vec 00:43 02.avgust 2019.

    Kakšna škoda, lepa in sposobna punca, se je utopila ker je nek lokalec malo hotel pokazat obali kaj zmore njegova barka, seveda iščejo utež in verjetno je ne bodo našli dokler ne najdejo luknje v zakonu kjer lokalec ne bo ...prikaži več nastradal, verjetno je sin kakega fukncionarja al pa raje garant.