Svet
46741 ogledov

To je povedal oče mladenke, ki je končala na hrvaški plaži

Vereni Heinz Facebook
V sredo popoldne je na hrvaški plaži na Krku prišlo do nesreče, ki je mlado Avstrijko stala življenja. Njen oče hrvaško zdravstvo primerja z deželami tretjega sveta.

Kot smo že poročali, na mlado avstrijsko državljanko je v sredo popoldne trčil gliser. Hitra zdravstvena pomoč je na mesto nesreče, kot so še istega dne poročali hrvaški portali, prišla v nekaj minutah, a žal je mladenka, ki ji je gliser odtrgal nogo, že med vožnjo proti Reki poškodbam podlegla.

Gre za 28-letno Vereni Heinz iz mesta Strobl pri Salzburgu, ki je na Hrvaško prispela po izpitnih rokih na fakulteti na Dunaju. Usodnega popoldneva se je potapljala s svojim očetom Dieterjem Heinzem.

Ta je za avstrijski Kronen Zeitung povedal svojo plat zgodbe. Hrvaško zdravstvo je primerjal z državami tretjega sveta in poudaril, da so nujno medicinsko pomoč čakali "zelo dolgo".

Povedal je, da je bil s svojo hčerko v času nesreče in da je gliser nanjo naletel z zelo veliko hitrostjo. "Nenadoma je spremenil smer, nisva vedela, kako reagirati. Naletel je direktno na naju. Takšno plovilo nima kaj iskati sto metrov od obale!" je skrušen oče preminule Avstrijke.

Kamenčki na obali Nesreča na hrvaški plaži Svet "Odrezalo ji je nogo, vsepovsod je bila kri"

V nesreči si je tudi sam poškodoval nogo. "Sploh si ne morete predstavljati dogajanja. Reševanje je potekalo kot v kaki državi tretjega sveta. Celo večnost smo čakali medicinsko pomoč, v bolnišnici nihče ni govoril angleško niti nemško. Le zdravnik, ki nam je prišel sporočiti žalostno vest, je nekaj malega znal angleško."

Skrušen oče je za avstrijski medij povedal še, da so njegovi otroci praktično vsa poletja preživljali v Turčiji, kjer so se naučili potapljati. Tudi njegova pokojna hčerka je bila izkušena potapljačica, najrajši se je potapljala na dah. Čez mesec dni bi morala odpotovati na daljše počitnice v Indonezijo.

Jutri bodo truplo nesrečne Avstrijke prepeljali v domovino, kjer jo bodo kremirali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Mertz 23:16 28.julij 2019.

    Groza, težko si je dogodek predstavljati ko ga prebereš, kaj šele mora preživljati ta starš. To niso heci. Sploh mi ni jasno kaj počnejo gliserji ob obali. Sami na odprto morje bi jim dovolil

  • jakec1575 23:03 28.julij 2019.

    Še nikoli nisem videl, da bi se kdo potapljal 300 m od obale. In se tudi nista ocitno. Vse za zascito 25letnega Hrvata... Osebno bi sel v tozbo do konca.

  • mercedesb 22:03 28.julij 2019.

    To je res. Sinov prijatelj si je porezal roko,pa so ga odpeljali iz Crikvenice v Reko,v bolnico,ker v Crikvi ureznine ne znajo obdelati. Bog pomagaj ce se pri hrckih poskodujes!