Preplah z bombo v Bruslju

Foto: EPA
Foto: EPA
V nakupovalnem središču sredi Bruslja preplah, ko so opazili moškega, ki naj bi nosil pas z eksplozivom.
Oglej si celoten članek

Policija je moškega že prijela. Belgijski mediji poročajo, da je moški sam poklical policijo in dejal, da na sebi nosi eksploziv. Policija se je na klic odzvala, zaprla območje ob nakupovalnem središču City 2 in na kraj dogodka poslala bombne tehnike. 

Foto: EPA Bruselj bomba preplah "Moški je bil prijet zjutraj ob 5.30. Možno je, da je imel pri sebi eksploziv. Pirotehniki te informacije še preverjajo," je medijem sprva povedala predstavnica bruseljskega tožilstva, na koncu se je izkazalo, da moški vendarle ni prenašal eksploziva, poroča agencija Reuters. Je pa imel na sebi jopič, za katerega so sumili, da bi lahko bil poln eksploziva.

Le Soir poroča, da ostajajo varnostni ukrepi na enaki stopnji kot pred današnjim dogodkom. "Trenutno so razmere pod nadzorom," je po sestanku nacionalnega centra za krizne situacije dejal premier Charles Michel

Policija je zaprla območje okrog trgovskega centra City2 v glavni trgovski ulici v središču mesta. V nakupovalnem središču City 2 so prejšnji teden poostrili varnostne ukrepe, potem ko so dobili obvestilo policije, da naj bi bili nakupovalni centri potencialne tarče. 

Tiskovna predstavnica nakupovalnega središča je medtem povedala, da so v neposredni bližini centra našli sumljivi paket, vsebino katerega policija še preverja. V mestu, kjer je 22. marca prišlo do terorističnega napada, v katerem je umrlo več kot 30 ljudi, vlada preplah.

Foto: EPA Bruselj bomba preplah


dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.