Svet
25 ogledov

Preplah z bombo v Bruslju

Bruselj bomba preplah EPA
V nakupovalnem središču sredi Bruslja preplah, ko so opazili moškega, ki naj bi nosil pas z eksplozivom.

Policija je moškega že prijela. Belgijski mediji poročajo, da je moški sam poklical policijo in dejal, da na sebi nosi eksploziv. Policija se je na klic odzvala, zaprla območje ob nakupovalnem središču City 2 in na kraj dogodka poslala bombne tehnike. 

Bruselj bomba preplah | Avtor: EPA EPA
"Moški je bil prijet zjutraj ob 5.30. Možno je, da je imel pri sebi eksploziv. Pirotehniki te informacije še preverjajo," je medijem sprva povedala predstavnica bruseljskega tožilstva, na koncu se je izkazalo, da moški vendarle ni prenašal eksploziva, poroča agencija Reuters. Je pa imel na sebi jopič, za katerega so sumili, da bi lahko bil poln eksploziva.

Le Soir poroča, da ostajajo varnostni ukrepi na enaki stopnji kot pred današnjim dogodkom. "Trenutno so razmere pod nadzorom," je po sestanku nacionalnega centra za krizne situacije dejal premier Charles Michel

Policija je zaprla območje okrog trgovskega centra City2 v glavni trgovski ulici v središču mesta. V nakupovalnem središču City 2 so prejšnji teden poostrili varnostne ukrepe, potem ko so dobili obvestilo policije, da naj bi bili nakupovalni centri potencialne tarče. 

Tiskovna predstavnica nakupovalnega središča je medtem povedala, da so v neposredni bližini centra našli sumljivi paket, vsebino katerega policija še preverja. V mestu, kjer je 22. marca prišlo do terorističnega napada, v katerem je umrlo več kot 30 ljudi, vlada preplah.

Bruselj bomba preplah | Avtor: EPA EPA



dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.