Prepovedan vstop za necepljene in tiste, ki covida še niso preboleli

Foto: Epa
Foto: Epa
Strožju ukrepi bodo veljali najmanj do 15. januarja.
Oglej si celoten članek

V Italiji so začeli veljati strožji ukrepi za zajezitev novega koronavirusa. Necepljeni in tisti, ki covida še niso preboleli, so izključeni  iz večjega dela javnega življenja.

Izjema le otroci do 12 leta

V restavracije, kulturne ustanove in na športne prireditve tako glede na nove ukrepe lahko pridejo le cepljeni in prebolevniki. Vsi, ki uporabljajo javni promet, morajo biti cepljeni, prebolevniki ali morajo imeti negativen test na novi koronavirus. Izjema so otroci do 12. leta starosti. Strožji ukrepi bodo v Italiji veljali najmanj do 15. januarja.

Na smučiščih v Italiji velja pravilo PCT, medtem ko gredo lahko v gorske koče samo cepljeni in prebolevniki. Tujci lahko svoj status dokazujejo z evropskim covidnim potrdilom.

Obvezno cepljenje

S 15. decembrom bo v Italiji postalo obvezno cepljenje za osebje, zaposleno v šolah, policiste in vojake. Že od aprila je cepljenje proti covidu-19 obvezno za vse zdravstvene delavce. Od oktobra v Italiji velja tudi pravilo, po katerem morajo biti vsi zaposleni cepljeni, prebolevniki oziroma morajo imeti veljaven test na novi koronavirus.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 15:47 7. December 2021.

    Včasih - Juden raus, danes Ungeimpften raus.....in to po desetletju mantranja o sprejemanju drugačnosti, o enakopravnosti, pravni državi...ali pa je …

  • 13:08 7. December 2021.

    To je v redu,saj so tako necepljeni bolj zaščiteni.V zadnjem času cepljeni okužujejo na polno. Gospod Jankovič naj kar precepi …

  • 13:08 6. December 2021.

    Zadnji čas! Ni namreč pošteno, da tista manjšina necepljenih drži v šahu in ukrepih celo državo. V Italiji, Avstriji in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.