Svet
10969 ogledov

Prepovedan vstop za necepljene in tiste, ki covida še niso preboleli

covid-19 Epa
Strožju ukrepi bodo veljali najmanj do 15. januarja.

V Italiji so začeli veljati strožji ukrepi za zajezitev novega koronavirusa. Necepljeni in tisti, ki covida še niso preboleli, so izključeni  iz večjega dela javnega življenja.

Izjema le otroci do 12 leta

V restavracije, kulturne ustanove in na športne prireditve tako glede na nove ukrepe lahko pridejo le cepljeni in prebolevniki. Vsi, ki uporabljajo javni promet, morajo biti cepljeni, prebolevniki ali morajo imeti negativen test na novi koronavirus. Izjema so otroci do 12. leta starosti. Strožji ukrepi bodo v Italiji veljali najmanj do 15. januarja.

Na smučiščih v Italiji velja pravilo PCT, medtem ko gredo lahko v gorske koče samo cepljeni in prebolevniki. Tujci lahko svoj status dokazujejo z evropskim covidnim potrdilom.

Obvezno cepljenje

S 15. decembrom bo v Italiji postalo obvezno cepljenje za osebje, zaposleno v šolah, policiste in vojake. Že od aprila je cepljenje proti covidu-19 obvezno za vse zdravstvene delavce. Od oktobra v Italiji velja tudi pravilo, po katerem morajo biti vsi zaposleni cepljeni, prebolevniki oziroma morajo imeti veljaven test na novi koronavirus.

Komentarjev 15
  • bobubob 15:47 07.december 2021.

    Včasih - Juden raus, danes Ungeimpften raus.....in to po desetletju mantranja o sprejemanju drugačnosti, o enakopravnosti, pravni državi...ali pa je bilo to že kar desetletje, ko je ta civilizacija že dosegla zenit.... Ampak cesar je še vedno nag, pa tega ...prikaži več nihče ne upa povedati. Si bo to kdo upal storiti šele v jami, z gorjačo na rami?

  • Koper 13:08 07.december 2021.

    To je v redu,saj so tako necepljeni bolj zaščiteni.V zadnjem času cepljeni okužujejo na polno. Gospod Jankovič naj kar precepi celo Ljubljano,nas Primorce pa kar na miru pustite.

  • Yanez 13:08 06.december 2021.

    Zadnji čas! Ni namreč pošteno, da tista manjšina necepljenih drži v šahu in ukrepih celo državo. V Italiji, Avstriji in še marsikje pričenjajo z obveznim cepljenjem. Tudi župan Janković predlaga Ljubljano, kot pilotno območje za obvezno cepljenje. Izpad najemnin od ...prikaži več prazničnih stojnic namreč peče...