“Preprečili smo nove napade”

Foto: EPA
Foto: EPA
Velike protiteroristične racije v Bruslju in širom Francije. Policija je prijela sedem osumljencev.
Oglej si celoten članek

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je potrdil, da je policija priprla francoskega državljana; pripadal naj bi mreži ekstremistov, ki je pripravljala nove napade v Franciji. “Sumimo, da je bil priprti v ožjem krogu pripravljalcev tega napada, sicer pa v vrhu teroristične organizacije, ki je napadla našo državo,” je povedal francoski minister.

Po tej aretaciji, ki jo je izvedla francoska protiteroristična služba DGSI, je sinoči potekala še hišna preiskava v severnem delu Pariza, je potrdil Cazeneuve. Ta se je včeraj mudil v Bruslju. Povedal je, da za zdaj še ni otipljivih dokazov da bi bil ta novi napad, ki so ga uspeli preprečiti, povezan z novembrskimi napadi na Pariz ali torkovimi na Bruselj.

Francoski mediji sicer poročajo, da je bil priprti že predhodno obsojen zaradi pripadnosti džihadistični mreži ter da so v njegovi hiši med preiskavo našli eksploziv.

Aretacije tudi v Belgiji

Belgijska policija je medtem včeraj v okviru preiskave torkovih napadov na letališče in podzemno železnico v Bruslju priprla šest ljudi, je potrdil urad belgijskega tožilstva.

Odločitev, ali bodo zoper priprte vložili obtožnico, bo znana danes tekom dneva. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 10:37 27. Marec 2016.

    Prav ti je da so te zbrisal , kaj si pa Cerarja hvalil !

  • 10:36 27. Marec 2016.

    Vsaka čast , samo mi vas sprašujemo ali nam to sploh treba ! Kdo bo plačal to poostreno varnost , …

  • 15:35 25. Marec 2016.

    se popolnoma strinjam ... s kazenskimi zakoni v EU je take nemogoče kaznovati ... še zmeraj trdim da za te …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.