Presenečenje na paradi v Severni Koreji

Foto: Epa parada v Severni Koreji Kim Jong Un Kim Ju-ae Foto: Epa parada v Severni Koreji Kim Jong Un Kim Ju-ae Foto: Epa parada v Severni Koreji Kim Jong Un Kim Ju-ae Foto: Epa parada v Severni Koreji Kim Jong Un Kim Ju-ae
Severna Koreja je na ogled postavila svoje medcelinske balistične rakete, velika pozornost na paradi pa je bila usmerjena tudi v voditeljevo hčerko.
Oglej si celoten članek

V sredo je Severna Koreja na ogled postavila svojo vojaško moč. Med vojaško parado so pokazali najmanj ducat medcelinskih balističnih raket. Podrobnosti o raketah severnokorejski mediji ne razkrivajo, analitiki pa opozarjajo, da bi toliko orožja, ki potencialno lahko nosi več jedrskih konic, ogrozilo obrambo ZDA.

Analitik Ankit Panda poudarja, da lahko v naslednjih mesecih pričakujemo, da bo Severna Koreja testirala prve medcelinske rakete na trdo gorivo. Država si je pod vodstvom Kim Jong Una zadal cilj okrepiti svojo vojaško moč in postati jedrska sila.

Foto: Epa parada v Severni Koreji Kim Jong Un Kim Ju-ae

Veliko pozornosti je požela tudi prisotnost hčerke severnokorejskega voditelja Kim Ju-ae. Deklica, stara naj bi bila devet ali deset let, je zasedla osrednje mesto na banketu pred parado, ki si jo je kasneje tudi ogledala v spremstvu staršev.

Nekateri že ugibajo, ali prisotnost Kim Ju-ae pomeni, da Kim Jong Un hčerko vidi kot svojo naslednico. Drugi menijo, da želi Kim Jong Un samo utrditi podobo družinskega človeka, vendar ob tem v oči bode dejstvo, da drugi otroci na dogodku niso bili potrebni.

Foto: Epa parada v Severni Koreji Kim Jong Un Kim Ju-ae

Kim Jong Un naj bi imel najmanj tri otroke. Poleg Kim Ju-ae, ki je druga po vrsti, naj bi imel še starejšega sina in mlajšo hčerko.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:56 9. Februar 2023.

    Tam so ljudje prisiljeni živeti pod takimi pokvarjenci, tule pri nas pa kar tekmujemo, kdo bo podobnim gnidam prostovoljno ploskal …

  • 17:17 9. Februar 2023.

    Ma več odlikovanj, kot je šniclov pojedel.

  • 11:08 9. Februar 2023.

    Ovi tip na njegovi desni ima medalje tudi pod pasom. Mora hudičevo paziti kje je, ko grmi in strele tolčejo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.