Svet
5360 ogledov

Presenečenje na paradi v Severni Koreji

parada v Severni Koreji Kim Jong Un Kim Ju-ae
1/4
Epa
Severna Koreja je na ogled postavila svoje medcelinske balistične rakete, velika pozornost na paradi pa je bila usmerjena tudi v voditeljevo hčerko.

V sredo je Severna Koreja na ogled postavila svojo vojaško moč. Med vojaško parado so pokazali najmanj ducat medcelinskih balističnih raket. Podrobnosti o raketah severnokorejski mediji ne razkrivajo, analitiki pa opozarjajo, da bi toliko orožja, ki potencialno lahko nosi več jedrskih konic, ogrozilo obrambo ZDA.

Analitik Ankit Panda poudarja, da lahko v naslednjih mesecih pričakujemo, da bo Severna Koreja testirala prve medcelinske rakete na trdo gorivo. Država si je pod vodstvom Kim Jong Una zadal cilj okrepiti svojo vojaško moč in postati jedrska sila.

parada v Severni Koreji Kim Jong Un Kim Ju-ae | Avtor: Epa Epa

Veliko pozornosti je požela tudi prisotnost hčerke severnokorejskega voditelja Kim Ju-ae. Deklica, stara naj bi bila devet ali deset let, je zasedla osrednje mesto na banketu pred parado, ki si jo je kasneje tudi ogledala v spremstvu staršev.

Nekateri že ugibajo, ali prisotnost Kim Ju-ae pomeni, da Kim Jong Un hčerko vidi kot svojo naslednico. Drugi menijo, da želi Kim Jong Un samo utrditi podobo družinskega človeka, vendar ob tem v oči bode dejstvo, da drugi otroci na dogodku niso bili potrebni.

parada v Severni Koreji Kim Jong Un Kim Ju-ae | Avtor: Epa Epa

Kim Jong Un naj bi imel najmanj tri otroke. Poleg Kim Ju-ae, ki je druga po vrsti, naj bi imel še starejšega sina in mlajšo hčerko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • bobubob 18:56 09.februar 2023.

    Tam so ljudje prisiljeni živeti pod takimi pokvarjenci, tule pri nas pa kar tekmujemo, kdo bo podobnim gnidam prostovoljno ploskal dlje in seveda stoje....razlika je očitna.

  • Pišmevuh 17:17 09.februar 2023.

    Ma več odlikovanj, kot je šniclov pojedel.

  • matermila 11:08 09.februar 2023.

    Ovi tip na njegovi desni ima medalje tudi pod pasom. Mora hudičevo paziti kje je, ko grmi in strele tolčejo.