Pretečena živila so želeli spet poslati na trg

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Italijanska policija je v Neaplju danes zasegla 260 ton živil s pretečenim rokom uporabe, ki jih je kriminalna združba poskušala spraviti na trg kot sveža. Policija prijela tudi delavce.
Oglej si celoten članek

Policija je po poročanju italijanskih medijev zasegla okoli 300 tisoč pločevink paradižnika in druge zelenjave ter različnih vrst konzerviranega sadja. Pločevinke so bile neoznačene, zaradi česar ni jasno, od kod izvirajo, v mnogih primerih rjaste in prebodene.

Sporna živila so policisti našli v skladišču 60-letnega lastnika, ki za delo z živili ni imel potrebnih dovoljenj. Skupaj z živili so zasegli tudi več kot 120 tisoč etiket in osem strojev. Policija bo zdaj poskušala odkriti, od kod izvirajo sporna živila in kam so bila namenjena, še poročajo italijanski mediji.

Poročilo, ki ga je nedavno predstavilo največje kmetijsko združenje v Italiji, sicer razkriva, da organizirani kriminal obvladuje okoli 12,5 milijarde evrov trga z živili v Italiji, kar predstavlja okoli 5,6 odstotka celotnega posla organiziranega kriminala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.