Svet
20 ogledov

Pretečena živila so želeli spet poslati na trg

Konzerva s hrano Shutterstock
Italijanska policija je v Neaplju danes zasegla 260 ton živil s pretečenim rokom uporabe, ki jih je kriminalna združba poskušala spraviti na trg kot sveža. Policija prijela tudi delavce.

Policija je po poročanju italijanskih medijev zasegla okoli 300 tisoč pločevink paradižnika in druge zelenjave ter različnih vrst konzerviranega sadja. Pločevinke so bile neoznačene, zaradi česar ni jasno, od kod izvirajo, v mnogih primerih rjaste in prebodene.

Sporna živila so policisti našli v skladišču 60-letnega lastnika, ki za delo z živili ni imel potrebnih dovoljenj. Skupaj z živili so zasegli tudi več kot 120 tisoč etiket in osem strojev. Policija bo zdaj poskušala odkriti, od kod izvirajo sporna živila in kam so bila namenjena, še poročajo italijanski mediji.

Poročilo, ki ga je nedavno predstavilo največje kmetijsko združenje v Italiji, sicer razkriva, da organizirani kriminal obvladuje okoli 12,5 milijarde evrov trga z živili v Italiji, kar predstavlja okoli 5,6 odstotka celotnega posla organiziranega kriminala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.