Pretresljivi posnetki: Klestila toča v velikosti teniške žogice!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Območje Sončne obale na vzhodu Avstralije je prizadelo neurje z veliko točo.
Oglej si celoten članek

Avstralski mediji poročajo o hudem neurju s točo, ki je v nedeljo zajelo območje Sončne obale severno od mesta Brisbane na vzhodu države in je povzročilo za najmanj 40 milijonov evrov škode. 

Prikazujejo pretresljive videoposnetke, iz katerih je razvidno, da je toča v velikosti teniške žogice, padala na avtomobile in uničevala vetrobranska stekla, poročajo pa tudi o ogromni škodi na kmetijskih pridelkih.

Opozorilo pred neurji s točo in močnim vetrom je bilo izdano za celotno območje od mesta Gympie na severeu države do Brisbanea, a najbolj uničujoče neurje je prizadelo Sončno obalo, kjer je padala toča v velikosti teniške žogice. 

Uničujoči požari divjajo od oktobra predvsem območju Novega Južnega Walesa in Queenslanda, zaradi vročega in suhega vremena in močnega vetra so katastrofalno požarno ogroženost razglasili tudi za Sydney in bližnje območje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.