Svet
10918 ogledov

Pretresljivi posnetki: Klestila toča v velikosti teniške žogice!

Novice: Na tej povezavi spremljajte verjetnost pojavljanja toče Profimedia
Območje Sončne obale na vzhodu Avstralije je prizadelo neurje z veliko točo.

Avstralski mediji poročajo o hudem neurju s točo, ki je v nedeljo zajelo območje Sončne obale severno od mesta Brisbane na vzhodu države in je povzročilo za najmanj 40 milijonov evrov škode. 

Prikazujejo pretresljive videoposnetke, iz katerih je razvidno, da je toča v velikosti teniške žogice, padala na avtomobile in uničevala vetrobranska stekla, poročajo pa tudi o ogromni škodi na kmetijskih pridelkih.

Opozorilo pred neurji s točo in močnim vetrom je bilo izdano za celotno območje od mesta Gympie na severeu države do Brisbanea, a najbolj uničujoče neurje je prizadelo Sončno obalo, kjer je padala toča v velikosti teniške žogice. 

Uničujoči požari divjajo od oktobra predvsem območju Novega Južnega Walesa in Queenslanda, zaradi vročega in suhega vremena in močnega vetra so katastrofalno požarno ogroženost razglasili tudi za Sydney in bližnje območje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.