Pri nas bolje kot v Veliki Britaniji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Otroci, rojeni v Sloveniji, imajo več možnosti, da dočakajo peti rojstni dan od britanskih vrstnikov, kaže novo poročilo Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).
Oglej si celoten članek

Otroci bodo najverjetneje praznovali peti rojstni dan na Češkem in Finskem, ženske pa dlje živijo v Španiji in Italiji, sodeč po študiji, ki jo je WHO izvedla med svojimi 53 članicami.

Novo poročilo kaže, da VB caplja za svojimi sosedami po življenjski dobi žensk, umrljivosti otrok, mlajših od pet let in revščini med otroki. Umrljivost otrok, mlajših od pet let, je na Islandiji 2,2 na tisoč otrok, sledita ji Finska in Slovenija, Velika Britanija je precej zadaj s 5,4 na tisoč otrok, na zadnjem mestu pa je Romunija z 11,7.

Ženske živijo dlje

Najnovejša zdravstvena statistika kaže, da imajo ženske v Veliki Britaniji nižjo pričakovano življenjsko dobo kot v Sloveniji. Pričakovana življenjska doba žensk v Španiji in Franciji je 85 let, na Cipru in v Nemčiji 84, v Sloveniji 83,5 leta in v Veliki Britaniji 83 let, poroča britanski Daily Mail.

Glede na revščino med otroki se je Slovenija uvrstila takoj za Islandijo, Norveško in Dansko, pri tem pa ne gre zanemariti, da gre za podatke iz leta 2009.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:28 2. November 2013.

    En link o finančnih trgih če koga zanima<br />Drugače je narejeno tako, da je za en indeks recimo DAX najboljših …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.