Svet
0 ogledov

Pri nas bolje kot v Veliki Britaniji

Otroci, ki imajo zaposlene matere, pogosteje obolevajo. Žurnal24 main
Otroci, rojeni v Sloveniji, imajo več možnosti, da dočakajo peti rojstni dan od britanskih vrstnikov, kaže novo poročilo Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

Otroci bodo najverjetneje praznovali peti rojstni dan na Češkem in Finskem, ženske pa dlje živijo v Španiji in Italiji, sodeč po študiji, ki jo je WHO izvedla med svojimi 53 članicami.

Novo poročilo kaže, da VB caplja za svojimi sosedami po življenjski dobi žensk, umrljivosti otrok, mlajših od pet let in revščini med otroki. Umrljivost otrok, mlajših od pet let, je na Islandiji 2,2 na tisoč otrok, sledita ji Finska in Slovenija, Velika Britanija je precej zadaj s 5,4 na tisoč otrok, na zadnjem mestu pa je Romunija z 11,7.

Ženske živijo dlje

Najnovejša zdravstvena statistika kaže, da imajo ženske v Veliki Britaniji nižjo pričakovano življenjsko dobo kot v Sloveniji. Pričakovana življenjska doba žensk v Španiji in Franciji je 85 let, na Cipru in v Nemčiji 84, v Sloveniji 83,5 leta in v Veliki Britaniji 83 let, poroča britanski Daily Mail.

Glede na revščino med otroki se je Slovenija uvrstila takoj za Islandijo, Norveško in Dansko, pri tem pa ne gre zanemariti, da gre za podatke iz leta 2009.

Komentarjev 1
  • YASSIR 14:28 02.november 2013.

    En link o finančnih trgih če koga zanimaDrugače je narejeno tako, da je za en indeks recimo DAX najboljših in najslabših 5 delnicpoglejte galerijo slik predvsemhttp://www.denarinfinance.com/?p=1098Je pa narejeno za cel kup indeksov ZDA Nasdaq ...prikaži večq in Dow Jones, francoski CAC, britanski FTSE, Nemški DAX, italijanski FTSE MiB, balkanske borze, kitajska brazilija in še kaj