"Pri nas v službi danes vsi prisotni"

Foto: Žurnal24 "Oblast in mediji poskušajo ljudem čim bolje predstaviti pojem radiacije, kakšni
Slovenec v Tokiu. Japonci imajo neuničljiv značaj.
Oglej si celoten članek

"Japonska je bila po drugi svetovni vojni popolnoma porušena in prebivalci so izjemen gospodarski napredek dosegli s svojo skromnostjo in pridnostjo. Isto se dogaja tudi zdaj. Potres, cunami in težave v jedrski elektrarni jih ne bodo vrgli iz tira. Kljub izrednemu stanju in pomanjkanju ljudje v trgovinah mirno čakajo v vrsti, na ulicah prizadetih mest pa ni nikakršnih tolp, ki bi plenile domove. Japonska kultura je izjemna," nam pove Dževo Alibegič, doktor inženir kemije in ekolog, ki že več kot 13 let živi in dela v Tokiu.

Foto: Žurnal24 Dzevo Alibegic

Panika pojenja
"Javni prevoz v prestolnici deluje nemoteno, ljudje se odpravljajo v službe, posameznikov s kovčki na ulici skoraj ni videti," Alibegič opiše včerajšnji utrip v Tokiu. "Tisti, ki so mesto že zapustili, so se začasno nastanili pri sorodnikih na jugu države, vendar poudarjam, da ljudje ostajajo v Tokiu. Pri nas v službi so bili danes vsi prisotni," dodaja.

Pojasnjuje, da so mediji čez dan večinoma poročali o tem, v kolikšni meri se je povečalo sevanje v okolici jedrske elektrarne Fukušima. "Razprava o tem, zakaj so 40 let stari elektrarni podaljšali obratovanje, se še ni začela. Prvi reaktor naj bi bil celo prvi, ki so ga postavili na Japonskem," sklene.

MZZ pohvalno
Slovensko veleposlaništvo. Predstavniki za zdaj ostajajo v Tokiu. Alibegič je zelo pohvalil njihovo delo. "V spletni pošti so nas pozvali, naj čim prej sporočimo natančno število ljudi v gospodinjstvu, da priskrbijo zadostno zalogo tablet kalijevega jodida," je povedal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.