Pri šoli prodajal petarde

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Policisti so prejeli obvestilo o moškem, ki pri šoli prodaja petarde.
Oglej si celoten članek

Murskosoboški policisti so po obvestilih o prodaji in uporabi pirotehnike v neposredni bližini osnovne šole v hišni preiskavi 42-letniku zasegli 211 kosov prepovedanih pirotehničnih izdelkov. Poleg tega so pomurski policisti v zadnjih petih dneh obravnavali 11 prijav kršitev javnega reda in miru, povezane z uporabo pirotehnike na javnem kraju.

Za kršitve zakona o eksplozivih je zagrožena globa od 400 do 1200 evrov. Ob tem policisti starše in skrbnike opozarjajo, da so pozorni na nakup, posest ali uporabo pirotehničnih izdelkov svojih otrok.

Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je sicer fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena od 26. decembra do vključno 1. januarja.

Slovenija Doma se je igral s petardami, ostal je brez prsta

"Nepremišljena, nepravilna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto vodi v telesne poškodbe, moti pa tudi živali in onesnažuje okolje. Policisti bomo dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov," še opozarjajo policisti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 05:19 25. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 22:20 24. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 17:29 24. December 2019.

    In zakaj ne prepovedo prodajo in uporabo pirotehnike ? Zato ,ker nekdo lepo služi .....mislim na provizije pri javnih uslužbencih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.