Svet
522 ogledov

Pri šoli prodajal petarde

petarde Shutterstock
Policisti so prejeli obvestilo o moškem, ki pri šoli prodaja petarde.

Murskosoboški policisti so po obvestilih o prodaji in uporabi pirotehnike v neposredni bližini osnovne šole v hišni preiskavi 42-letniku zasegli 211 kosov prepovedanih pirotehničnih izdelkov. Poleg tega so pomurski policisti v zadnjih petih dneh obravnavali 11 prijav kršitev javnega reda in miru, povezane z uporabo pirotehnike na javnem kraju.

Za kršitve zakona o eksplozivih je zagrožena globa od 400 do 1200 evrov. Ob tem policisti starše in skrbnike opozarjajo, da so pozorni na nakup, posest ali uporabo pirotehničnih izdelkov svojih otrok.

Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je sicer fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena od 26. decembra do vključno 1. januarja.

Uporaba petard je že tri leta dovoljena le med 26. decembrom in 2. januarjem. Za Slovenija Doma se je igral s petardami, ostal je brez prsta

"Nepremišljena, nepravilna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto vodi v telesne poškodbe, moti pa tudi živali in onesnažuje okolje. Policisti bomo dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov," še opozarjajo policisti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • blogcermumb 05:19 25.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • brinapbrow 22:20 24.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Leon
    Leon 17:29 24.december 2019.

    In zakaj ne prepovedo prodajo in uporabo pirotehnike ? Zato ,ker nekdo lepo služi .....mislim na provizije pri javnih uslužbencih .