Prijavite skrajnežem, ti bodo policiji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Belgiji so odprli spletno stran, na kateri lahko ljudje anonimno prijavijo kazniva dejanja, ki naj bi jih zagrešili nezakoniti priseljenci.
Oglej si celoten članek

Belgijska skrajno desna stranka Vlaams Belang (Flamski interes) je po vzoru nizozemskih nacionalistov odprla spletno stran, na kateri lahko ljudje prijavijo kazniva dejanja nezakonitih priseljencev, kot sta goljufanje pri pridobivanju socialnih prispevkov ali delo na črno.

Vodja stranke Filip Dewinter je dejal, da je spletna stran nujna zaradi "navzočnosti na desettisoče nezakonitih priseljencev v belgijskih mestih" ter težav, ki izhajajo iz tega. Povedal je še, da bodo podatke o kaznivih dejanjih, ki jih bodo ljudje prijavili, posredovali policiji.

Spletna stran je že naletela na ogorčenje zagovornikov človekovih pravic. Direktor Centra za enakost in boj proti rasizmu Jozef De Witte je dejal, da je ukrep podoben tistim, ki so jih v 30. letih prejšnjega stoletja sprejeli nacisti, oziroma delovanju vzhodnonemške tajne policije v času hladne vojne.

Tiskovni predstavnik Evropske komisije pa je poudaril, da tovrstne spletne strani "niso v skladu z vrednotami, ki jih zagovarja unija", a dodal, da je ukrepanje proti njim v pristojnosti nacionalnih vlad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.