Svet
17 ogledov

Prijavite skrajnežem, ti bodo policiji

spletna stran, nacionalisti Žurnal24 main
V Belgiji so odprli spletno stran, na kateri lahko ljudje anonimno prijavijo kazniva dejanja, ki naj bi jih zagrešili nezakoniti priseljenci.

Belgijska skrajno desna stranka Vlaams Belang (Flamski interes) je po vzoru nizozemskih nacionalistov odprla spletno stran, na kateri lahko ljudje prijavijo kazniva dejanja nezakonitih priseljencev, kot sta goljufanje pri pridobivanju socialnih prispevkov ali delo na črno.

Vodja stranke Filip Dewinter je dejal, da je spletna stran nujna zaradi "navzočnosti na desettisoče nezakonitih priseljencev v belgijskih mestih" ter težav, ki izhajajo iz tega. Povedal je še, da bodo podatke o kaznivih dejanjih, ki jih bodo ljudje prijavili, posredovali policiji.

Spletna stran je že naletela na ogorčenje zagovornikov človekovih pravic. Direktor Centra za enakost in boj proti rasizmu Jozef De Witte je dejal, da je ukrep podoben tistim, ki so jih v 30. letih prejšnjega stoletja sprejeli nacisti, oziroma delovanju vzhodnonemške tajne policije v času hladne vojne.

Tiskovni predstavnik Evropske komisije pa je poudaril, da tovrstne spletne strani "niso v skladu z vrednotami, ki jih zagovarja unija", a dodal, da je ukrepanje proti njim v pristojnosti nacionalnih vlad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.