Prijeli voditelje anarhistov

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanska policija je prijela deset vodilnih anarhistov in izvedla več kot 40 racij po vsej državi.
Oglej si celoten članek

Anarhistom so sledili že devet let. Sumijo jih, da so ustrelili direktorja podjetja Ansaldo Nucleare, ki pa naj po njihovih napovedih ne bi bil zadnji. Zagrozili so še s sedmimi atentati.

Policija domneva, da so prijeti voditelji združenih anarhističnih skupin iz Italije, Španije in Grčije. Poleg njih so prijeli še 34 njihovih sodelavcev. Nekatere od njih so prijeli v tujini.

Preiskava se nadaljuje

Preiskava kljub številnim aretacijam še ni končana. Kot je dejal šef protiterorističnih enot italijanskih orožnikov, so anarhisti z napadom na direktorja podjetja Ansaldo Nucleare prestopili meje dosedanjega delovanja, grožnje pa nakazujejo, da imajo širše zaledje in do zdaj neznane sodelavce.

Anarhistom pripisujejo tudi napade s pisemskimi bombami na podružnico podjetja za izterjavo dolgov Equitalia v Rimu, Deutsche Banka v Frankfurtu ter na veleposlaništva v Rimu in Atenah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.