Svet
1 ogledov

Prijeli voditelje anarhistov

Mario Monti EPA
Italijanska policija je prijela deset vodilnih anarhistov in izvedla več kot 40 racij po vsej državi.

Anarhistom so sledili že devet let. Sumijo jih, da so ustrelili direktorja podjetja Ansaldo Nucleare, ki pa naj po njihovih napovedih ne bi bil zadnji. Zagrozili so še s sedmimi atentati.

Policija domneva, da so prijeti voditelji združenih anarhističnih skupin iz Italije, Španije in Grčije. Poleg njih so prijeli še 34 njihovih sodelavcev. Nekatere od njih so prijeli v tujini.

Preiskava se nadaljuje

Preiskava kljub številnim aretacijam še ni končana. Kot je dejal šef protiterorističnih enot italijanskih orožnikov, so anarhisti z napadom na direktorja podjetja Ansaldo Nucleare prestopili meje dosedanjega delovanja, grožnje pa nakazujejo, da imajo širše zaledje in do zdaj neznane sodelavce.

Anarhistom pripisujejo tudi napade s pisemskimi bombami na podružnico podjetja za izterjavo dolgov Equitalia v Rimu, Deutsche Banka v Frankfurtu ter na veleposlaništva v Rimu in Atenah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.