Primerjal ga je s Hilterjem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je primerjal retoriko ameriškega republikanskega kandidata za predsedniške volitve Donalda Trumpa z nacističnim voditeljem Adolfom Hitlerjem.
Oglej si celoten članek

Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je intervjuju za mehiški dnevnik Excelsior dejal, da je sta s takšno retoriko, kot jo v predvolilnem boju uporablja ameriški republikanski kandidat Donald Trump na oblast prišla tako Mussolini kot Hitler. Poudaril je tudi, da je Trump s svojimi izjavami poslabšal ameriško-mehiške odnose. 

PREBERITE ŠE: 

Foto: Profimedia Pena Nieto Trump je namreč med svojo kampanjo napovedal, da bo, če bo izvoljen, zgradil dolg zid vzdolž meje med ZDA in Mehiko, da bi preprečil ilegalne migracije. In ne le to, dodal je, da bo vztrajal, da bo za gradnjo zidu morala plačati Mehika. Trump je napovedal oster boj proti ilegalnim migracijam ter mehiške pribežnike označil za "kriminalce" in "posiljevalce". 

"Enostavna" rešitev za kompleksne probleme

Nieto je poudaril, da Mehika v nobenem primeru ne bo prispevala za gradnjo takšnega zidu. Dodal je, da je Trump ponudil "zelo enostavne rešitve za probleme, ki jih očitno ni enostavno rešiti". "Bilo je nekaj epizod v zgodovini človeštva, žal, ko je takšna retorika pripeljala do zelo usodnih posledic," je poudaril. "S takšnim načinom sta na oblast prišla Musolini in Hitler, ki sta izkoristila takratno situacijo."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:21 9. Marec 2016.

    Naj tale Meksikaner najprej svoje mamilarske kartele uniči , potem naj se gre pa svetovno politiko !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.