Svet
2 ogledov

Primerjal ga je s Hilterjem

Donald Trump Profimedias
Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je primerjal retoriko ameriškega republikanskega kandidata za predsedniške volitve Donalda Trumpa z nacističnim voditeljem Adolfom Hitlerjem.

Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je intervjuju za mehiški dnevnik Excelsior dejal, da je sta s takšno retoriko, kot jo v predvolilnem boju uporablja ameriški republikanski kandidat Donald Trump na oblast prišla tako Mussolini kot Hitler. Poudaril je tudi, da je Trump s svojimi izjavami poslabšal ameriško-mehiške odnose. 

PREBERITE ŠE: 

Pena Nieto | Avtor: Profimedias Profimedias
Trump je namreč med svojo kampanjo napovedal, da bo, če bo izvoljen, zgradil dolg zid vzdolž meje med ZDA in Mehiko, da bi preprečil ilegalne migracije. In ne le to, dodal je, da bo vztrajal, da bo za gradnjo zidu morala plačati Mehika. Trump je napovedal oster boj proti ilegalnim migracijam ter mehiške pribežnike označil za "kriminalce" in "posiljevalce". 

"Enostavna" rešitev za kompleksne probleme

Nieto je poudaril, da Mehika v nobenem primeru ne bo prispevala za gradnjo takšnega zidu. Dodal je, da je Trump ponudil "zelo enostavne rešitve za probleme, ki jih očitno ni enostavno rešiti". "Bilo je nekaj epizod v zgodovini človeštva, žal, ko je takšna retorika pripeljala do zelo usodnih posledic," je poudaril. "S takšnim načinom sta na oblast prišla Musolini in Hitler, ki sta izkoristila takratno situacijo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:21 09.marec 2016.

    Naj tale Meksikaner najprej svoje mamilarske kartele uniči , potem naj se gre pa svetovno politiko !