Svet
28 ogledov

Trump: Papeža je lahko sram! Rešim ga lahko le jaz.

Papež Frančišek EPA/DAVID MAIALETTI / POOL
Donald Trump, ki bi rad postal republikanski kandidat za ameriškega predsednika, je papežu danes popoldne vrnil udarec in dejal, da ga je lahko sram.

Papež Frančišek je namreč v pridigi med obiskom Mehike dejal, da v Trumpu ni nič krščanskega, ker zagovarja gradnjo zidu.

"Kdor koli misli le na zidove, pa naj ti stojijo kjer koli, namesto da bi gradil mostove, ni kristjan. Tega v evangeliju ni!" je bil oster papež. 

Papeževo sporočilo ljubezni do migrantov v Mehiki je v popolnem nasprotju s tem, kar se dogaja v republikanski predsedniški kampanji na drugi strani meje, kjer vodi kandidat, ki poziva k izgonu 12 milijonov ljudi in napoveduje gradnjo velikega zidu na meji.

Donald Trump je namreč pred dnevi dejal, da papež ne ve, kaj govori in so ga verjetno Mehičani, ki bogatijo na račun Američanov, spravili na svojo stran.

Če bi Islamska država napadla Vatikan, ki je njihova glavna tarča, si bo papež samo želel, da je predsednik Donald Trump. Ker bi skrajneže uničil," je dejal Trump. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • zdrej 09:12 19.februar 2016.

    ker se zaveda, da mora nekaj delati, da v končni fazi preživi, če ne lepo živi. Dokaz za nezrelost imamo že v najvišjih institucijah našega kapitalistično demokratičnega vodstva: parlament, sodstvo. Koliko ponarejenih diplom, izplačil neupravičenih izplačil raznih dodatkov, poceni kosil, ...prikaži več obsojanja z velikimi kaznimi, ki nam naredijo več škode kot koristi, medtem pa tisti, ki so ukradli/zapravili miljone odnesejo z malo večjo kaznijo in ne rabijo vračat niti 10%. Zopet škoda. Krijemo pa jo mi, delavci. To je dokaz nezrelosti družbe.

  • zdrej 09:11 19.februar 2016.

    Ma saj je tudi kapitalistična logika taka. To kar smo imeli ni bil komunizem ampak socializem. Še vedno je vseboval elemente kapitalizma in ima že v teoriji zapisan diktat. Komunizem izhaja besede komuna, kar pomeni skupnost. In to se ...prikaži več ni razvilo. Pa si poglej stanje v Ameriki. Propadanje mest, revščina, "legalne" goljufije, tankanje denarja iz javnega v zasebni sektor, posledično rast bogatih. To ni komunistično, to so igrice kapitalizma, ko bogati pridejo do še več (saj se ve, kaka se pumpa ekonomiste, da denar dela denar) revni, ki pa dejansko dodajo precej k dodani vrednosti pa pobirajo drobiž. Dejanski komunizem tega ne dovoljuje. In bogati imajo v rokah moč, zato je komunizem kot tak treba prepovedati. Prepoveš pa ga lahko samo če očrniš, ko še nastaja. Torej enačiš socializem s komunizmom. Sicer pa komunizem zahteva precej zrelo družbo, kar pa svet dokazuje, da še to ni (in mogoče nikoli ne bo). Kaj si predstavljam pod zrelo družbo? To, da človek gre delat, ker se za

  • zdrej 08:49 19.februar 2016.

    S s tem dejanjem papeža ne strinjam. Samo na večino nas bolj vpliva ravnanje naših politikov (slo in EU). Tistim napište, kaj si mislite. Pa par sto mailov , če ste brezposelni. Seveda ,vam nekdo širokega pogleda naj sestavi to ...prikaži več vsebino, da bo mela začetek in konec ter smisel.