Princesa zaradi neplačanih računov ob premoženje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Savdska princesa Maha Al-Sudairi si je lani privoščila šestmesečno bivanje v enem od najbolj razkošnih pariških hotelov, a nastanka ni hotela plačati. Sodišče je zdaj odločilo, da se njeno imetje zaseže.
Oglej si celoten članek

Maha Al-Sudairi je hotel Shangri-La zapustila junija lani in za seboj pustila za skoraj šest milijonov evrov neplačanih računov. Sem spada plačilo hotela, dragih kosil in večerij, nakup nakita in prevoz z luksuznimi avtomobili.

Maha je za šest mesecev najela celotno 41. nadstropje, saj jo je spremljalo približno 60 asistentov, poleg tega pa so morali v hotelu ves čas skrbeti tudi za pranje njenega perila. Hotel je zapustila sredi noči, po tem, ko je svojemu osebju naročila naj previdno in v tišini spakirajo 60 kosov prtljage v vrsto limuzin. Zaposleni v hotelu so jo skušali zaustaviti s policijo, a ker se je sklicevala na diplomatsko imuniteto, ji niso mogli preprečiti odhoda.

Ker pa princesa do konca lanskega leta še vedno ni poravnala računov, so se v hotelu odločil ukrepati s pomočjo sodišča. To je zdaj odločilo, da se zapleni vse njeno imetje v Franciji in se ga proda na dražbi. V času bivanja naj bi Maha kupila tri skladiščne enote v središču Pariza, kjer je shranjevala vse stvari, ki jih nakupila med svojimi zapravljalskimi podvigi. V teh enotah naj bi bile med drugim shranjene umetnine, usnjeni izdelki, dizajnerska oblačila in nakit. Vsebino teh enot ocenjujejo na 11,5 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.