Svet
105 ogledov

Princesa zaradi neplačanih računov ob premoženje

Zlat nakit Shutterstock
Savdska princesa Maha Al-Sudairi si je lani privoščila šestmesečno bivanje v enem od najbolj razkošnih pariških hotelov, a nastanka ni hotela plačati. Sodišče je zdaj odločilo, da se njeno imetje zaseže.

Maha Al-Sudairi je hotel Shangri-La zapustila junija lani in za seboj pustila za skoraj šest milijonov evrov neplačanih računov. Sem spada plačilo hotela, dragih kosil in večerij, nakup nakita in prevoz z luksuznimi avtomobili.

Maha je za šest mesecev najela celotno 41. nadstropje, saj jo je spremljalo približno 60 asistentov, poleg tega pa so morali v hotelu ves čas skrbeti tudi za pranje njenega perila. Hotel je zapustila sredi noči, po tem, ko je svojemu osebju naročila naj previdno in v tišini spakirajo 60 kosov prtljage v vrsto limuzin. Zaposleni v hotelu so jo skušali zaustaviti s policijo, a ker se je sklicevala na diplomatsko imuniteto, ji niso mogli preprečiti odhoda.

Ker pa princesa do konca lanskega leta še vedno ni poravnala računov, so se v hotelu odločil ukrepati s pomočjo sodišča. To je zdaj odločilo, da se zapleni vse njeno imetje v Franciji in se ga proda na dražbi. V času bivanja naj bi Maha kupila tri skladiščne enote v središču Pariza, kjer je shranjevala vse stvari, ki jih nakupila med svojimi zapravljalskimi podvigi. V teh enotah naj bi bile med drugim shranjene umetnine, usnjeni izdelki, dizajnerska oblačila in nakit. Vsebino teh enot ocenjujejo na 11,5 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.