Pripravljajo “evropski 11. september”?

Foto: EPA
Foto: EPA
Evropske obveščevalne službe opozarjajo, da teroristi v letošnjem letu načrtujejo izvesti usklajene masovne napade na območju Evrope, pri čemer bi jim, trdijo, lahko pomagali džihadisti, ki so se vrnili iz Sirije.
Oglej si celoten članek

Visoki predstavnik francoskih varnostnih služb je prejšnji konec tedna povedal, da je bilo leto 2015 nič v primerjavi s tem, kar se pripravlja za leto 2016, pri čemer je, kot poroča IB Times, izpostavil predvsem London in Francijo.

Bojim se, da se nam približuje evropski “11. september”, kar pomeni, da lahko v istem dnevu pričakujemo napade v več državah in več mestih. Usklajeni napad. Imamo več informacij, da teroristi delajo na tem,” je povedal.

Nekdanji analitik francoske obveščevalne službe Yves Trotignon je pri tem izpostavil, da obveščevalni centri v več večjih evropskih mestih že pripravljajo scenarije za morebitne takšne koordinirane napade. Ocenil je, da je bilo leto 2015 za teroriste “poskusno leto”. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:42 12. Januar 2016.

    Cerar pa jih še kar spušča preko meje brez dokumentov !!!!!

  • 10:25 12. Januar 2016.

    Uboga EU nima pojma kako bi tu kaj rešila in ji preostane samo vprašanje kako sprejet begunski val, pa se …

  • 09:53 12. Januar 2016.

    Saj teroristi še nikoli niso ubili nobenega pomembneža, vedno nedolžne ljudi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.