Svet
2 ogledov

Pripravljajo “evropski 11. september”?

Pariz - napad ob obletnici EPA
Evropske obveščevalne službe opozarjajo, da teroristi v letošnjem letu načrtujejo izvesti usklajene masovne napade na območju Evrope, pri čemer bi jim, trdijo, lahko pomagali džihadisti, ki so se vrnili iz Sirije.

Visoki predstavnik francoskih varnostnih služb je prejšnji konec tedna povedal, da je bilo leto 2015 nič v primerjavi s tem, kar se pripravlja za leto 2016, pri čemer je, kot poroča IB Times, izpostavil predvsem London in Francijo.

Bojim se, da se nam približuje evropski “11. september”, kar pomeni, da lahko v istem dnevu pričakujemo napade v več državah in več mestih. Usklajeni napad. Imamo več informacij, da teroristi delajo na tem,” je povedal.

Nekdanji analitik francoske obveščevalne službe Yves Trotignon je pri tem izpostavil, da obveščevalni centri v več večjih evropskih mestih že pripravljajo scenarije za morebitne takšne koordinirane napade. Ocenil je, da je bilo leto 2015 za teroriste “poskusno leto”. 

Komentarjev 7
  • Milan Novak 12:42 12.januar 2016.

    Cerar pa jih še kar spušča preko meje brez dokumentov !!!!!

  • popokatopetl 10:25 12.januar 2016.

    Uboga EU nima pojma kako bi tu kaj rešila in ji preostane samo vprašanje kako sprejet begunski val, pa se niti zato ne zna zmenit med sabo. Finta je da je Bližnji vzhod zdaj peskovnik velikih sil, Rusi in Ameri ...prikaži več pa še kdo se med seboj dajejo za prevlado, ampak ne neposredno ker ne marajo tretje svetovne temveč preko proksijev. Zraven pa so na šahovnici še večje in manjše lokalne sile. Če bi se hoteli zmenit za politično rešitev, bi IS lahko ukinili. Ampak ze ne znajo in EU tu ni skoraj nikakršen faktor, je sposobna prispevat le par bomb ki ne rešijo ničesar.

  • c1305166 09:53 12.januar 2016.

    Saj teroristi še nikoli niso ubili nobenega pomembneža, vedno nedolžne ljudi.