Prisrčno božično srečanje papežev

Foto: EPA Božično srečanje papežev Foto: EPA Božično srečanje papežev Foto: EPA Božično srečanje papežev
Papež Frančišek se je sestal s svojim predhodnikom Benediktom XVI.
Oglej si celoten članek

Šlo je za neformalno srečanje, saj je 77-letni Frančišek prišel svojemu predhodniku zaželet lep božič.

Dvojica se je sestala v poslopju nekdanjega samostana na griču znotraj vatikanskih zidov, kjer po letošnjem zgodovinskem sestopu z vrha Cerkve prebiva 86-letni zaslužni papež. Njuno druženje je trajalo 30 minut.

"Veseli me, da ste videti tako dobro," je papež Frančišek dejal 86-letnemu Benediktu.

Kot je videti s fotografij, ki jih je objavila tiskovna služba Vatikana, sta Frančišek in Benedikt XVI. skupaj molila v tamkajšnji kapeli ter si vzela tudi čas za klepet. Oba sta bila oblečena v beli halji, kakršne nosijo papeži.

Ob slovesu je papež Frančišek Benediktu dejal: "Vesel božič, molite zame". "Vedno, vedno, vedno!" mu je odgovoril Benedikt.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.