Pritisk na Mugabeja

Foto: Žurnal24 Mugabe Zimbabveju vlada že od leta 1980.
Afriški voditelji izvajajo pritisk na predsednika Zimbabveja Roberta Mugabeja, naj začne pogajanja z opozicijo potem, ko je bil na volitvah ponovno izbran za predsednika države.
Oglej si celoten članek

84-letni Robert Mugabe se je sestanka afriških voditeljev udeležil kmalu po zaprisegi za predsednika države. Mugabe Zimbabveju vlada že od leta 1980, ko je ta afriška država razglasila neodvisnost.

Ob prihodu Mugabeja so opazovalci Afriške Unije izjavili, da volitve niso dosegle njihovih standardov. To je že tretja skupina opazovalcev, ki je obsodila petkove volitve.

Kljub temu afriški voditelji pa nasprotujejo predlogu zahodnih držav, ki želijo vzpostaviti sankcije zoper Zimbabve in tako kaznovati Mugabeja. Bolj se nagibajo k temu, da bi s pogajanji končali globoko in krvavo krizo v tej uničeni afriški državi.

Tako je regionalna sila Južna Afrika prvič javno pozvala Mugabejevo stranko ZANU-PF in stranko MDC opozicijskega voditelja Morgana Tsvangiraija, da začneta pregovore o prehodni vladi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.