Prodajala hčer

Foto: Žurnal24
V Šibeniku so prijeli 39-letnico, ki je za dvajset tisoč evrov nameravala prodati svojo mladoletno hčer. 31-letnik, s katerim se je dogovarjala za posel, naj bi jo izkoriščal za spolne usluge. Policija prodajo preprečila.
Oglej si celoten članek

Po dveh neuspelih prodajah svoje še mladoletne hčere se je državljanka Bosne in Hercegovine z 31-letnikom dogovorila, da mu hčer proda za 20 tisoč evrov, sam pa jo je nameraval spolno izkoriščati. ''Posel ni uspel, ker smo odkrili namero osumljenke,'' pojasnjuje Ivica Kostanić, načelnik šibensko-kninske policijske uprave.

Mati, ki je nameravala prodati hčer, in morebitnega kupca so že privedli k preiskovalnemu sodniku v Šibeniku, ta pa je za oba odredil mesec dni pripora, poročajo na hrvaškem spletnem portalu Vecernji.hr. Deklici so takoj nudili pomoč v skladu s programom za zaščito žrtev trgovanja z ljudmi. Policija utemeljeno sumi, da sta domačin iz Šibenika in osumljena 38-letnica storila kaznivo dejanje trgovanja z ljudmi in suženjstva.

Policisti so med preiskavo ugotovili tudi, da je 39-letna državljanka BiH s svojim 55-letnim očetom, angleškim državljanom, letos aprila z obljubo o zaslužku za delo na Hrvaškem prevarala 23-letnico iz Srbije, za kar sta njeni mami plačala dva tisoč evrov. Dekle sta nagovorila, naj s ponarejenimi dokumenti pride na Hrvaško, odpeljala sta jo v Šibenik, ji zasegla dokumente in jo prisilila v delo. "Za osumljena je 10 ur dnevno zbirala sekundarne odpadke in opravljala gospodinjska dela, delo pa ji nikoli ni bilo poplačano,'' še pojasnjuje Kostanić.
39-letnico in njenega 55-letnega očeta so osumili kaznivega dejanja trgovanja z ljudmi in suženjstva.

Vsi osumljeni in dve žrtvi, razen 31-letnika, so Romi, so še sporočili iz šibensko-kninske policijske uprave. To pa še ni vse, 31-letnik naj bi imel s sestro mladoletnice, ki naj bi jo kupil, ljubezensko razmerje. Za "nakup" mlajše sestre naj bi se odločil zato, ker se starejša z njim ni hotela poročiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.