Svet
17 ogledov

Prodajala hčer

Žurnal24 main
V Šibeniku so prijeli 39-letnico, ki je za dvajset tisoč evrov nameravala prodati svojo mladoletno hčer. 31-letnik, s katerim se je dogovarjala za posel, naj bi jo izkoriščal za spolne usluge. Policija prodajo preprečila.

Po dveh neuspelih prodajah svoje še mladoletne hčere se je državljanka Bosne in Hercegovine z 31-letnikom dogovorila, da mu hčer proda za 20 tisoč evrov, sam pa jo je nameraval spolno izkoriščati. ''Posel ni uspel, ker smo odkrili namero osumljenke,'' pojasnjuje Ivica Kostanić, načelnik šibensko-kninske policijske uprave.

Mati, ki je nameravala prodati hčer, in morebitnega kupca so že privedli k preiskovalnemu sodniku v Šibeniku, ta pa je za oba odredil mesec dni pripora, poročajo na hrvaškem spletnem portalu Vecernji.hr. Deklici so takoj nudili pomoč v skladu s programom za zaščito žrtev trgovanja z ljudmi. Policija utemeljeno sumi, da sta domačin iz Šibenika in osumljena 38-letnica storila kaznivo dejanje trgovanja z ljudmi in suženjstva.

Policisti so med preiskavo ugotovili tudi, da je 39-letna državljanka BiH s svojim 55-letnim očetom, angleškim državljanom, letos aprila z obljubo o zaslužku za delo na Hrvaškem prevarala 23-letnico iz Srbije, za kar sta njeni mami plačala dva tisoč evrov. Dekle sta nagovorila, naj s ponarejenimi dokumenti pride na Hrvaško, odpeljala sta jo v Šibenik, ji zasegla dokumente in jo prisilila v delo. "Za osumljena je 10 ur dnevno zbirala sekundarne odpadke in opravljala gospodinjska dela, delo pa ji nikoli ni bilo poplačano,'' še pojasnjuje Kostanić.
39-letnico in njenega 55-letnega očeta so osumili kaznivega dejanja trgovanja z ljudmi in suženjstva.

Vsi osumljeni in dve žrtvi, razen 31-letnika, so Romi, so še sporočili iz šibensko-kninske policijske uprave. To pa še ni vse, 31-letnik naj bi imel s sestro mladoletnice, ki naj bi jo kupil, ljubezensko razmerje. Za "nakup" mlajše sestre naj bi se odločil zato, ker se starejša z njim ni hotela poročiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.