Prodal cerkveno zemljo in pobegnil

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
34-letni Šime Nimac, nekdanji duhovnik, prodal 40.000 kvadratnih metrov župnijskega zemljišča v Baški Vodi in jo popihal z denarjem.
Oglej si celoten članek

Nekdanji duhovnik naj bi zemljišče brez dovoljenja nadškofije prodal za okoli milijon evrov. Denar je bil nakazan na župnijski račun, Nimac ga je z računa pobral v treh dvigih, poroča Slobodna Dalmacija. Svoje predstojnike je še obvestil, da se nima več za člana frančiškanov,  nato pa skupaj z denarjem izginil kot kafra.

Je bila kriva ženska?

Njegovi kolegi so nezgovorni glede incidenta. Farani pa začudeni, saj je bil mlad župnik priljubljen med njimi. Različne govorice o tem, kaj bi ga lahko navedlo na tako nerazumljivo dejanje, pa so se razširile kot požar. Govorijo, da je bila posredi fatalna ženska, ki ga je nagovorila na tako dejanje. Drugi so prepričani, da si je s tem denarjem želel zagotoviti varno prihodnost, spet tretji menijo, da uživa na svoji novi jahti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.