Svet
17 ogledov

Prodal cerkveno zemljo in pobegnil

Rimskokatoliški duhovnik v Kaliforniji je priznal, da je imel spolno in ljubezen Žurnal24 main
34-letni Šime Nimac, nekdanji duhovnik, prodal 40.000 kvadratnih metrov župnijskega zemljišča v Baški Vodi in jo popihal z denarjem.

Nekdanji duhovnik naj bi zemljišče brez dovoljenja nadškofije prodal za okoli milijon evrov. Denar je bil nakazan na župnijski račun, Nimac ga je z računa pobral v treh dvigih, poroča Slobodna Dalmacija. Svoje predstojnike je še obvestil, da se nima več za člana frančiškanov,  nato pa skupaj z denarjem izginil kot kafra.

Je bila kriva ženska?

Njegovi kolegi so nezgovorni glede incidenta. Farani pa začudeni, saj je bil mlad župnik priljubljen med njimi. Različne govorice o tem, kaj bi ga lahko navedlo na tako nerazumljivo dejanje, pa so se razširile kot požar. Govorijo, da je bila posredi fatalna ženska, ki ga je nagovorila na tako dejanje. Drugi so prepričani, da si je s tem denarjem želel zagotoviti varno prihodnost, spet tretji menijo, da uživa na svoji novi jahti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.