Prodali Titovo stanovanje v New Yorku

Foto: Derbyshire car dealer
Foto: Derbyshire car dealer
Prodali so ga za 12 milijonov dolarjev v gotovini.
Oglej si celoten članek

Razkošnjo stanovanje na Park Aveniji v New Yorku, nekdanjo rezidenco jugoslovanskega veleposlanika pri Združenih narodih, so prodali za 12 milijonov dolarjev v gotovini, je potrdil ameriški nepremičninar Tristan Harper.

Nekdanja Jugoslavija je stanovanje kupila leta 1975, še za časa predsednikovanja Josipa Broza Tita. Gre za dvoetažno stanovanje s 13 sobami, od katerih so štiri spalnice. Stanovanje ima tudi štiri terase in tri kamine.

Predstavniki petih držav naslednic nekdanje SFRJ so v New Yorku že pred časom podpisali dogovor o skupni prodaji stanovanja v lasti nekdanje države. Prodaja je morala dobiti zeleno luč s strani vsake od držav naslednic, ameriškega State Departmenta in uprave stavbe, v kateri se stanovanje nahaja.

Rezidenca, v kateri je med svojimi obiski skuščine Združenih narodov bival Tito, je v slabem stanju, novi lastnik bo morali v obnovo vložiti precej denarja. Kupec je sicer iz New Yorka, prihaja iz sveta financ.

Odločitev V Zagrebu bodo preimenovali Trg maršala Tita

Obletnica Darila v muzej v Kumrovcu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 07:56 3. Junij 2018.

    Četudi bi bilo "njegovo" - od največjega zločinca vseh časov, pedofila, množčnega morilca in roparja, podgane tita, bi bilo najprej …

  • 05:58 3. Junij 2018.

    Se strinjam ,včasih je bilo vse državno.

  • mph
    21:03 2. Junij 2018.

    Ne, nič niso prodali Titovo stanovanje. Prodali so DRŽAVNO stanovanje. Če bi bilo Titovo, bi nasledili vse njegovi sorodniki, kar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.