Svet
2714 ogledov

Prodali Titovo stanovanje v New Yorku

Titov mercedes benz S600 landaulet Derbyshire car dealer
Prodali so ga za 12 milijonov dolarjev v gotovini.

Razkošnjo stanovanje na Park Aveniji v New Yorku, nekdanjo rezidenco jugoslovanskega veleposlanika pri Združenih narodih, so prodali za 12 milijonov dolarjev v gotovini, je potrdil ameriški nepremičninar Tristan Harper.

Nekdanja Jugoslavija je stanovanje kupila leta 1975, še za časa predsednikovanja Josipa Broza Tita. Gre za dvoetažno stanovanje s 13 sobami, od katerih so štiri spalnice. Stanovanje ima tudi štiri terase in tri kamine.

Predstavniki petih držav naslednic nekdanje SFRJ so v New Yorku že pred časom podpisali dogovor o skupni prodaji stanovanja v lasti nekdanje države. Prodaja je morala dobiti zeleno luč s strani vsake od držav naslednic, ameriškega State Departmenta in uprave stavbe, v kateri se stanovanje nahaja.

Rezidenca, v kateri je med svojimi obiski skuščine Združenih narodov bival Tito, je v slabem stanju, novi lastnik bo morali v obnovo vložiti precej denarja. Kupec je sicer iz New Yorka, prihaja iz sveta financ.

scena 03.02.12. cinema komunisto, tito, jovanka, foto: promo Odločitev Svet V Zagrebu bodo preimenovali Trg maršala Tita Kumrovec Tito dan mladosti Obletnica Svet Darila v muzej v Kumrovcu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • steiermark 07:56 03.junij 2018.

    Četudi bi bilo "njegovo" - od največjega zločinca vseh časov, pedofila, množčnega morilca in roparja, podgane tita, bi bilo najprej potrebno pojasniti, od kod mu vse to premoženje! Njegovi naslednii se trudijo, da proglašajo imovino posameznikov, za "izvor premoženja neznanega ...prikaži veča izvora", ter jim jo odvzemajo, medtem ko direktnim političnim naslednikom, katere tudi oproščajo plačila davkov - 16 milionov, ob ugotavljanju "nelegalno " pridobljenih 2 milionov, pa pustijo "zastarati".....

  • predrag 05:58 03.junij 2018.

    Se strinjam ,včasih je bilo vse državno.

  • mph 21:03 02.junij 2018.

    Ne, nič niso prodali Titovo stanovanje. Prodali so DRŽAVNO stanovanje. Če bi bilo Titovo, bi nasledili vse njegovi sorodniki, kar pa vem so nasledili en velik nič praktično, ker je bilo vse državno. Pa naj se spet kdo oglasi o ...prikaži več tiranu in kaj vse je imel.