The Guardian razkril umazano skrivnost jadranske obale

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Dokumentarec razkriva žalostno podobo ene najlepših obal sveta.
Oglej si celoten članek

Britanski The Guardian je objavil dokumentarni film, posnet na Jadranu z naslovom "Cesta ljubezni." V njem je predstavljen grozljivi svet posilstev, prostitucije in zlorab deklet, ki prihajajo iz Afrike v želji po boljši prihodnosti. Te ne dočakajo niti v opevani Evropi. Večina ostane in operira na jadranski obali Italije ob "stradi bonifici", oziroma "cesti ljubezni", kjer so prisiljene prodajati svoje telo.

Svet V begunskem taboru droge in prostitucija

Samo lani je v Italijo prebegnilo več kot 11 tisoč žensk, ocenjuje pa se, da jih v prostitucijo usmerijo kar okoli 80 odstotkov. Največ je Afričank, v glavnem žensk iz Nigerije. Rekrutirajo jih v skupinskih hišah, nato pa morajo odplačati dolg, ki so si ga pridobile, ker so jih prepeljali v Evropo. Ta znaša 35 tisoč evrov. 

najstnice Prostitucija med mladoletnicami v Srbiji

Polno umazanih vzmetnic

"Na cesti" deluje skupina, ki želi ženskam zagotoviti čim bolj normalno življenje. Poskušajo jih spraviti z ulice. V dokumentarnem filmu je navedeno, da ženske svoj dolg odplačujejo po dve leti in več. Do zdaj so se pogovarjali z več kot dva tisoč ženskami, zgodbe pa so med seboj zelo podobne. 

preiskava Prostitucija v Zupančičevi jami?

Lokalni prebivalci so zgroženi nad prostitucijo in vsem, kar se dogaja ženskam. Nekdaj je bil ta del Italije preplavljen s tovarnami, danes pa jih je veliko preselilo podjetja drugam ravno zaradi naraščajoče prostitucije. Ob cesti je polno umazanih vzmetnic, na katerih se ženske za plačilo predajajo moškim.

Magazin "Prostitucija je služba"

Več si lahko pogledate v videu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:47 3. December 2017.

    Pa bi ostale doma v svojih kolibah nobeden jih ne zeli tukaj!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.