Svet
29136 ogledov

The Guardian razkril umazano skrivnost jadranske obale

Youtube
Dokumentarec razkriva žalostno podobo ene najlepših obal sveta.

Britanski The Guardian je objavil dokumentarni film, posnet na Jadranu z naslovom "Cesta ljubezni." V njem je predstavljen grozljivi svet posilstev, prostitucije in zlorab deklet, ki prihajajo iz Afrike v želji po boljši prihodnosti. Te ne dočakajo niti v opevani Evropi. Večina ostane in operira na jadranski obali Italije ob "stradi bonifici", oziroma "cesti ljubezni", kjer so prisiljene prodajati svoje telo.

Begunsko taborišče Idomeni Svet V begunskem taboru droge in prostitucija

Samo lani je v Italijo prebegnilo več kot 11 tisoč žensk, ocenjuje pa se, da jih v prostitucijo usmerijo kar okoli 80 odstotkov. Največ je Afričank, v glavnem žensk iz Nigerije. Rekrutirajo jih v skupinskih hišah, nato pa morajo odplačati dolg, ki so si ga pridobile, ker so jih prepeljali v Evropo. Ta znaša 35 tisoč evrov. 

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) najstnice Svet Prostitucija med mladoletnicami v Srbiji

Polno umazanih vzmetnic

"Na cesti" deluje skupina, ki želi ženskam zagotoviti čim bolj normalno življenje. Poskušajo jih spraviti z ulice. V dokumentarnem filmu je navedeno, da ženske svoj dolg odplačujejo po dve leti in več. Do zdaj so se pogovarjali z več kot dva tisoč ženskami, zgodbe pa so med seboj zelo podobne. 

Policijsko vozilo preiskava Slovenija Prostitucija v Zupančičevi jami?

Lokalni prebivalci so zgroženi nad prostitucijo in vsem, kar se dogaja ženskam. Nekdaj je bil ta del Italije preplavljen s tovarnami, danes pa jih je veliko preselilo podjetja drugam ravno zaradi naraščajoče prostitucije. Ob cesti je polno umazanih vzmetnic, na katerih se ženske za plačilo predajajo moškim.

glorija kurb Magazin "Prostitucija je služba"

Več si lahko pogledate v videu.

Komentarjev 1