Protest prostitutk v Amsterdamu

Foto: EPA Protest prostitutk v Amsterdamu Foto: EPA Protest prostitutk v Amsterdamu Foto: EPA Protest prostitutk v Amsterdamu Foto: EPA Protest prostitutk v Amsterdamu Foto: EPA Protest prostitutk v Amsterdamu Foto: EPA Protest prostitutk v Amsterdamu
V zadnjih nekaj letih so oblasti v Amsterdamu zaprle 115 od 500 izložb prostitutk v tako imenovani Rdeči četrti. Za zaprtje je predvidenih še več deset izložb, zaradi česar so se prostitutke odločile za protest.
Oglej si celoten članek

Prostitutke v Amsterdamu na cesti. Na protestu na cesti. Nekaj sto jih je včeraj protestiralo zoper zapiranje izložb v Rdeči četrti; od mestnih oblasti so prostitutke zahtevale ne le, da ustavi zapiranje izložb, pač pa da tudi obnovi četrt v mestu, ki je namenjeno najstarejši obrti na svetu. V tamkajšnjih izložbah prostitutke pozirajo v seksi opravah, da bi na ta način pritegnile potencialne stranke.

Svoj protest so začele v Rdeči četrti, s transparenti so se sprehodile skozi mesto vse do mestne hiše, kjer so županu Eberhardu van der Laanu predale peticijo s podpisi za ohranitev svoje četrti.

Ruth Morgan-Thomas, predstavnica organizacije Gobal Network of Sex Works Project, ki se zavzema za pravice prostitutk, je pri tem izpostavila, da zapiranje izložb v nobenem primeru ni dobro za mesto: “Amsterdam je bil na pravi poti, omgočal je moškim, ženskam in transseksualcem, da svojo dejavnost opravljajo na varnem mestu. Z zapiranjem izložb ta mesta izgubljamo.”

V zadnjih nekaj letih so v Amsterdamu oblasti zaprle 115 od 500 izložb, še na desetine jih je predvideno za zaprtje. Prostitutke upajo, da do tega z njihovim protestom in peticijo vendarle ne bo prišlo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.