Svet
116 ogledov

Protest prostitutk v Amsterdamu

Protest prostitutk v Amsterdamu
1/6
EPA
V zadnjih nekaj letih so oblasti v Amsterdamu zaprle 115 od 500 izložb prostitutk v tako imenovani Rdeči četrti. Za zaprtje je predvidenih še več deset izložb, zaradi česar so se prostitutke odločile za protest.

Prostitutke v Amsterdamu na cesti. Na protestu na cesti. Nekaj sto jih je včeraj protestiralo zoper zapiranje izložb v Rdeči četrti; od mestnih oblasti so prostitutke zahtevale ne le, da ustavi zapiranje izložb, pač pa da tudi obnovi četrt v mestu, ki je namenjeno najstarejši obrti na svetu. V tamkajšnjih izložbah prostitutke pozirajo v seksi opravah, da bi na ta način pritegnile potencialne stranke.

Svoj protest so začele v Rdeči četrti, s transparenti so se sprehodile skozi mesto vse do mestne hiše, kjer so županu Eberhardu van der Laanu predale peticijo s podpisi za ohranitev svoje četrti.

Ruth Morgan-Thomas, predstavnica organizacije Gobal Network of Sex Works Project, ki se zavzema za pravice prostitutk, je pri tem izpostavila, da zapiranje izložb v nobenem primeru ni dobro za mesto: “Amsterdam je bil na pravi poti, omgočal je moškim, ženskam in transseksualcem, da svojo dejavnost opravljajo na varnem mestu. Z zapiranjem izložb ta mesta izgubljamo.”

V zadnjih nekaj letih so v Amsterdamu oblasti zaprle 115 od 500 izložb, še na desetine jih je predvideno za zaprtje. Prostitutke upajo, da do tega z njihovim protestom in peticijo vendarle ne bo prišlo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.